Aalter 06052020 9
Burgerlijke bouwkunde

Op-en afrittencomplex, Aalter

Heraanleg van op-en afrittencomplex

Aalter 06052020 22

Het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter is afgewerkt! Op 6 mei 2020 ging de gloednieuwe afrit van de E40 richting kust open. Deze fly-over verbindt de E40 met de Knokkeweg en vormt het sluitstuk van de werken. Het resultaat is een vlot werkend knooppunt dat komaf maakt met de gevaarlijke files op de afritten, veilige fietsinfrastructuur met twee fietstunnels, een grote carpoolparking en twee bufferbekkens.

Een veilig en vlotter op- en afrittencomplex voor Aalter
De lange files op de afrit naar Aalter zijn voorgoed verleden tijd. Met de komst van drie rotondes en een fly-over van de E40 naar de N44 realiseert het Agentschap Wegen en Verkeer veiliger verkeer door het vlotter te laten rijden. Evenveel aandacht ging naar veiligheid voor de fietsers. Met vrijliggende fietspaden en twee nieuwe fietstunnels is een veilige fietsverbinding naar Aalter gegarandeerd. Tijdens de heraanleg zijn ook 2 bruggen in de E40 vervangen, één over de Steenweg op Deinze en één over de Tieltsesteenweg.

Grote carpoolparking en waterbuffering
Samen met het nieuwe knooppunt is een grote carpoolparking gerealiseerd. Die biedt plaats aan 200 auto's, waarvan 10 voor mensen met een beperking. Om dit nieuwe mobipunt compleet te maken is ook een grote fietsenstalling gebouwd. Ook aan een goede waterafvoer is gedacht. Daar zorgen de twee nieuwe bufferbekkens voor.

De werken zijn uitgevoerd onder de THV Artes Depret-Stadsbader. De Constructive People van Artes Depret stonden in voor alle civiele bouwwerken. Het team van Stadsbader stonden in voor de wegenis.

Opdrachtgever

Agentschap voor Wegen en Verkeer afdeling Oost-Vlaanderen

Bedrag

€ 20.000.000

Uitvoering

2016-2019

Bouwplaats

Aalter

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties

Werken we samen aan jouw toekomst?

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!