Gevel Provinciaal Hof 21 dec 21 65
Restauratie

Provinciaal Hof, Brugge

In het Provinciaal Hof op de Brugse Markt vergaderde ooit de West-Vlaamse provincieraad. Na een stevige restauratie wordt het pand in 2023 een open provinciale plek voor een breed publiek.

Het neogotische Provinciaal Hof is meer dan 125 jaar oud. Een restauratie en renovatie drongen zich dan ook op. In augustus 2020 start Artes Woudenberg met de restauratie van de iconische gevel.Ook de leien op het dak worden gedeeltelijk vervangen. In de toekomst zal ook het interieur van het Provinciaal Hof gerestaureerd en gerenoveerd worden.

De bedoeling is dat het Provinciaal Hof zijn huidige functies versterkt en krijgt er ook nieuwe bij. Als congres- en vergadergebouw pakt ze haar verdiepingen grondig aan om alle hedendaagse verwachtingen van het congrestoerisme in te lossen. Voor de promotie en opvolging hiervan streeft de Provincie naar een samenwerking met de stad Brugge. Daarnaast blijft het Provinciaal Hof, door het ceremoniële karakter van het gebouw, ook de plaats om gasten te ontvangen. Ten slotte wordt het gebouw opengesteld voor een breed publiek. Het gelijkvloers wordt een agora met een permanente opstelling die de troeven van West-Vlaanderen belicht. Daarnaast biedt die plaats ook ruimte voor tijdelijke evenementen. Op die manier zal er regelmatig iets nieuws te ontdekken zijn. Bezoekers zullen het gebouw ook individueel of in groep kunnen ontdekken en meer te weten komen over zowel de Provincie als het gebouw zelf.

Opdrachtgever

Provincie West-Vlaanderen

Bedrag

2.545.000 euro

Design

Architectenbureau Van Severen bvba

Uitvoering

2020 - 2021

Bouwplaats

Markt 3, 8000 Brugge

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!