Sibelco 5
Burgerlijke bouwkunde

Sibelco, Antwerpen

Realisatie calcineeroven, opslagsilo en zeefgebouw

Sibelco 6

Met meer dan 250 productie-eenheden wereldwijd is Sibelco een belangrijke onderneming qua winning, productie en distributie van vijf belangrijke mineralen bestemd voor industriële toepassingen: kwarts, cristobaliet, nephelien, plastische klei en olivien. In opdracht van hen mocht Artes Roegiers een calcineeroven, een opslagsilo alsook een zeefgebouw realiseren om de productie van cristobaliet met 50% te verhogen.

Cristobaliet is een zuiver silica, geproduceerd door thermische behandeling boven 1450 °C van geselecteerde en behandelde kwartskorrels. Die behandeling levert cristobaliet op, een polymorf van kwarts. De gewijzigde kristalstructuur wordt gestabiliseerd door snelle afkoeling. De nauwe korrelverdeling, de uitstekende optische eigenschappen, de constante witheid, de chemische zuiverheid en inertie maken van cristobaliet dé kwaliteitsreferentie. Het product wordt gebruikt voor het maken van kwartscomposiet keukenbladen, LCD-schermen en GSM-schermen.

Artes Roegiers staat in voor de betonbouw van het project. De opslagsilo, met hoogte 27,5m, werd opgetrokken d.m.v. een glijbekisting. Hierbij moest ons team een ganse week, 24u/24u beton storten, vlechten en bekisten.

Opdrachtgever

Sibelco nv

Bedrag

€ 1.431.594

Design

Forté

Bouwplaats

De Zate 1, 2480 Dessel

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!