Emty drop triennale
Gebouwen

Triënnale, Brugge

Artes realiseert kunstwerken voor Triënnale Brugge

Star of the sea triennale

Artes bouwt drie unieke kunstwerken voor de Triënnale in Brugge, een evenement dat om de drie jaar hedendaagse kunst en architectuur naar het historische hart van de stad brengt.

  1. Star of the Sea door Ivan Morison: Dit kunstwerk, onderdeel van Beaufort, reageert op de veranderlijke natuur. Het rust op het strand en wordt beïnvloed door wind, water en zand. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Elias Van de Voorde en Cannie & Co.
  2. Full Swing door Mona Hatoum: Hatoum onderzoekt de invloed van de architectuur van gevangenissen op hun bewoners. Met Full Swing plaatst ze de toeschouwer in de positie van deze bewoners. Het werk is uitgevoerd in samenwerking met De Maecker en Van Haecke.
  3. Empty Drop door Shingo Masuda en Katsuhisa Otsubo: Deze installatie op de parkeerplaats van Oud Sint Jan bekijkt Brugge door een oosterse lens. Het kunstwerk, een geometrische baksteenstructuur, viert de leegte in de dichtbebouwde stad. Het project werd gerealiseerd samen met leerlingen van het VTI Brugge en met onze Constructive People

Opdrachtgever

Stad Brugge

Bedrag

195.000 EUR

Uitvoering

2024

Bouwplaats

Brugge Centrum

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!