WZC Ter Deinsbeke 1
Gebouwen

WZC Ter Deinsbeke, Zottegem

Nieuwsbouw en renovatie van WZC ter Deinsbeke Zottegem

Na de realisatie van een nieuwbouw voor WZC ter Deinsbeke Zottegem, start Artes Depret nu met een renovatie project op de zelfde site. De oude blok B wordt volledig gestript en vernieuwd en zal worden aangepast aan de nieuwe hedendaagse normen.

Met de toenemende vergrijzing groeit de nood aan degelijke woonzorgcentra. De stad Zottegem heeft een rijk aanbod op dat vlak, met zowel commerciële als private- en OCMW-tehuizen. Deze laatste categorie dateerde echter van decennia geleden en bood eigenlijk niet meer het beoogde comfort. Er werd gekozen voor een resolute vernieuwing van de bestaande infrastructuur. Gezien de huidige campus nog genoeg braakliggend terrein had, kon men alle plannen realiseren op de huidige site.

Op 14 januari 2013 werd het officiële startschot gegeven van het project WZC Zottegem. Er werd gestart met een nieuwbouw “woonzorgcentrum Egmont” bestaande uit 127 kamers, een kortverblijf met 6 kamers en een dagverzorgingscentra voor 15 personen. Dit nieuwe complex is ondertussen gerealiseerd achter het bestaande OCMW-rusthuis Ter Deinsbeke. Ontdek er meer over bij onze referentieprojecten alsook op dit artikel.

Opdrachtgever

Belfius

Bedrag

€ 2.130.932

Design

Boeckx architects

Uitvoering

2016-2018

Bouwplaats

Deinsbekestraat 23 9620 Zottegem

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!