Sluis Ooigem 03augustus 140

Werfbezoeken en stageplaatsen 2023 -2024

Wie is Artes Group?

Artes Group werkt aan uitdagende bouwopdrachten en unieke werven. We zijn een sterke speler op alle terreinen: burgerlijke bouwkunde, waterbouw, petrochemie, prefab, projectontwikkeling, gebouwen, staalbouw, technieken en restauratie. Geen project is ons te moeilijk en onze Constructive People gaan er altijd vollenbak voor. Dat maakt Artes Group de ideale partner voor het ontwikkelen en bouwen van duurzame kunstwerken.

IMG 5148

Wat?

Door middel van een rondleiding op de werf door de werfleider en de ploegbaas krijgen de leerlingen een impressie van twee verschillende werven. Tijdens de rondleiding geven we meer uitleg over verschillende uitvoeringsdetails.

Waar?

Artes werkt op verschillende terreinen. De keuze van welke werf kunnen we samen afstemmen op de noden en de mijlpalen van de werken. Voor dit schooljaar stellen wij onderstaande werven in ter beschikking voor werfbezoeken en stageplaatsen.

ASCA Brugge 1

Gebouwen

ACSA, Brugge

  • Budget: 8.200.000 EUR
  • Periode: 2023 - 2025

Het Administratie Centrum in Sint-Andries ondergaat een ware metamorfose. Het project omvat zowel renovatie als nieuwbouw en zal in 2025 onderdak bieden aan een deel van de Brugse politie en verschillende stadsdiensten. Uit respect voor de historische waarde van het administratief gebouw wordt het niet volledig afgebroken, maar grotendeels gerenoveerd.

Bij de renovatie wordt veel aandacht besteed aan energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie zodat de warmte niet meer door ramen en deuren naar buiten vliegt, zoals nu al te vaak het geval was.

De nieuwbouw zal uit drie volumes bestaan: een fietsenberging voor de politie, een tweede uitbreiding voor onthaal en sanitair, en als laatste een uitbreiding over drie bouwlagen voor het stallen van zeven politievoertuigen op het gelijkvloers en administratieve functies van de politie op de verdiepingen.

Lees hier meer over het project
Hoost Knokke Heist 1

Gebouwen

Hoost, Knokke-Heist

  • Budget: 47.000.000 EUR
  • Periode: 2022 - 2025

Op 300 meter van de zee bouwen we aan ‘Hoost’. De iconische toren met een felgekleurde gevel valt op in binnen- en buitenland.

Hoost biedt plaats aan 97 woningen, zowel appartementen, penthouses als unieke huisjes met tuin. Het gebouw bestaat uit 14 verdiepingen. In de onderste verdiepingen van Hoost komen geen woningen maar wel publieke functies. Je zal er onder andere een bibliotheek, spelotheek, café, kantoren, een raadzaal en een multifunctionele evenementenruimte vinden.

Het wordt een moderne, duurzame en vlot bereikbare ruimte voor openbare diensten, verenigingen en burgers.

Artes Depret staat in voor de volledige aanpak van het gebouw & de omgevingsaanleg op en rond het plein. Het gebouw wordt gasloos verwarmd en gekoeld dankzij een BEO-veld.

Lees hier meer over het project
Strekdam3

Waterbouw & Burgerlijke Bouwkunde

Havendam, Blankenberge

  • Budget: 14.500.000 Euro
  • Periode: 2023 - 2025

Artes bouwt de nieuwe westelijke strekdam van 600 meter aan de haven. Die komt er om de verzanding in de havengeul tegen te gaan.

De nieuwe strekdam zal, in combinatie met een bufferzone ten westen ervan, het langstransport van het zand beter tegenhouden. Wandelaars zullen toegang hebben tot de eerste 180 meter van de dam. Daarna kunnen ze via een trap naar het strand.

De bovenkant van de dam blijft in normale omstandigheden maar ook bij hoogwater en springtij steeds volledig zichtbaar voor het scheepvaartverkeer.

Meulestede

Waterbouw & Burgerlijke Bouwkunde

Meulestedebrug, Gent

  • Budget: 28.400.000 EURO
  • Periode: 2021 - 2024

Plaatsen van twee aparte beweegbare brugdelen. De Meulestedebrug is een beweegbare brug over het Kanaal Gent-Terneuzen. De bovenbouw en de elektromechanica van de brug zijn sterk verouderd en structureel in zeer slechte staat. De brug heeft haar levensduur bereikt en moet vervangen worden.

De opdracht bestaat uit de vervanging van de bestaande beweegbare Meulestedebrug door een nieuwe beweegbare brug, bestaande uit twee aparte beweegbare brugdelen (één per rijrichting), inclusief alle aanhorigheden zoals aanvaarbeveiliging, fietsonderdoorgang, technische ruimte… en bijhorende baggerwerken en de heraanleg van de aansluitende wegenis, riolering en kaaimuren. Zo wordt de capaciteit van het kruispunt N456-N458 verhoogd en wordt de verkeersveiligheid, ook voor de voetgangers en fietsers, verbeterd. Tijdens de werken dient de hinder voor het wegen scheepvaartverkeer zoveel mogelijk beperkt te worden daar de werken plaatsvinden op een cruciale verkeersader.

Lees hier meer over het project
Passantenhuis Z 80 1

Restauratie

Bij restauratie zijn vakkennis, ervaring en respect voor de geschiedenis van het bouwwerk van groot belang. We proberen dan ook altijd om zo veel mogelijk oorspronkelijk materiaal te behouden en zo weinig mogelijk schade te berokkenen aan het - meestal beschermde - monument. We doen dat met behulp van materialen en technieken, zoals die ook oorspronkelijk werden gebruikt of uitgevoerd.

Wil je graag één van onze restauratiewerven bezoeken of stage volgen?

Dat kan!

Bekijk hier onze restauratiewerven
Muurtje zetten?

Dat leer je in onze Artes Academy!

Binnen de Artes Group hechten we groot belang aan ontwikkeling en groei. Met ons eigen praktijkcentrum - Artes Academy - geven we de kans aan vakscholen, startende werf- en projectleiders en arbeiders om meer kennis te ontwikkelen rond specifieke onderwerpen en technieken in de bouwsector.

We willen deelnemers laten voelen hoe het er op de werf aan toe gaat. Zo stomen we hen klaar om direct aan de slag te kunnen na hun opleiding. Alle opleidingen worden gegeven door onze eigen experten: een ploegbaas en werfleider.

Peopleshoot Sint Baafs 30092020 8

Contacteer ons!

Heb je interesse in een werfbezoek of stageplaats bij Artes?

Mail naar jobs@artesgroup.be

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!