Elia Izegem 3
Gebouwen

Elia (F2), Izegem

Artes staat in voor de bouwkundige renovatie van de hoogspanningspost in Izegem.

Elia is de beheerder van het hoogspanningsnet in België. Dit net vraagt voortdurend onderhoud en continue vernieuwing om aan de behoeftes van de consumenten te voldoen. De hoogspanningspost in Izegem is aan vervanging toe. Elia haar post zowel bouwkundig als elektrisch renoveren. Artes is verantwoordelijk voor de bouwkundige werken. In een eerste fase hebben we een nieuw gebouw en transfoligplaats gerealiseerd. Midden juni zijn we gestart met de tweede fase van het project: het gefaseerd afbreken en vernieuwen van alle hoogspanningstoestellen en bijhorende funderingsmassieven en kabelkanalen.

Aangezien de post in dienst is en dus niet alle toestellen gelijktijdig vervangen kunnen worden, gebeuren ook de bouwkundige werken gefaseerd. Elk veld moet bouwkundig en elektrisch klaar zijn vooraleer we het naastgelegen veld buiten dienst stellen. Verder zal Artes extra kabelkanalen en een wegenis tussen de verschillende velden aanleggen.

De grootste moeilijkheid bij dit project is de bereikbaarheid en de werkhoogte op een hoogspanningspost. Door de bovengrondse naakte kabels en rails geldt een hoogtebeperking van vier meter, soms zelfs tweeënhalve meter. Dat bemoeilijkt de graafwerken, de plaatsing van micropalen het transport van beton. Onze machines zijn uitgerust met een veiligheidssysteem dat blokkeert wanneer we de vier meter werkhoogte zouden overschrijden. Het transport van beton dient te gebeuren met een minigraver en kubel want een betonpomp is uiteraard uit den boze.

Elia Izegem 5

Opdrachtgever

Elia

Bedrag

2.513.000 euro

Uitvoering

2020 - 2021

Bouwplaats

Rijksweg 68, Izegem

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!