AMS 1514 CAA HOO 20201106 Beeld A HQ 03
Gebouwen

Hoost, Knokke-Heist

Een architecturale parel aan de kust.

Op 300 meter van de zee komt in Knokke-Heist het unieke woonproject Hoost. Het is niet alleen ongezien in België, maar gooit nu al internationaal hoge ogen. Dat is te danken aan de spektakelarchitectuur van het Parijse architectenbureau Jakob + MacFarlane, dat voor Hoost een iconische toren met een felgekleurde gevel ontwierp. Zoiets zag je nog niet eerder. Niet alleen de buitenkant valt op, ook de binnenkant van dit ‘stad-huis’ vormt de basis van een levendige buurt.

Vh bbp view penthouse small

Wonen boven de wolken

Hoost biedt plaats aan 97 woningen, zowel appartementen, penthouses als unieke huisjes met tuin. De 14 verdiepingen bieden ongeziene zichten op zee, haven en hinterland. Dankzij de uitgekiende mix aan types en de doordachte indeling met ruime slaapkamers, vinden zowel tweedeverblijvers als investeerders voor vaste bewoning hun gading in het aanbod. Zeker voor die laatste garandeert de ligging van Hoost een meerwaarde op lange termijn.

1 VH BBP VIEW Wedding Alt Large

Samenkomen in Hoost

In de onderste verdiepingen van Hoost komen geen woningen maar wel publieke functies. Je zal er onder andere een bibliotheek, spelotheek, café, kantoren, een raadzaal en een multifunctionele evenementenruimte vinden. Het wordt een moderne, duurzame en vlot bereikbare ruimte voor openbare diensten, verenigingen en burgers. Een boek uitlenen, koffie op het plein of zelfs een trouw met aansluitend receptie op het terras kan dus binnenkort allemaal in Hoost. Op die manier, veranderen we leven in beleven binnen de kleurrijke gevels.

Artes Depret staat in voor de de volledige aanpak van het gebouw & de omgevingsaanleg op en rond het plein. Het gebouw wordt gasloos verwarmd en gekoeld dankzij een BEO-veld.

Opdrachtgever

AGSO Knokke-Heist & CAAAP

Bedrag

47.000.000 EUR

Design

Jacob+MacFarlane & B2Ai

Uitvoering

2022 - 2025

Bouwplaats

Maes-en Boereboomplein, 8300 Knokke-Heist

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!