IMG 20210819 145906
Restauratie

Kasteeldomein Succa, Destelbergen

Restauratie en renovatie van een Kasteeldomein

Artes Woudenberg specialiseert zich in het restaureren van zowel geklasseerde monumenten als niet-geklasseerde gebouwen. Dankzij de jarenlange ervaring en vakmanschap neemt men een belangrijke positie in binnen de Belgische restauratiesector. De laatste jaren blijft het niet alleen bij totaalrenovaties van kerken, kathedralen en burchten maar nemen ook herenhuizen en beschermde burgerwoningen een groter aandeel in de orderportefeuille.

Het kasteeldomein zal door middel van renovatie- en restauratiewerken omgetoverd worden tot een gezinswoning. Hierbij wordt het volledig interieur gestript, opnieuw opgebouwd en ingericht. Ook de buitenschil van het gebouw zal volledig in ere hersteld worden, mede door het plaatsen van een nieuw dak, nieuw buitenschrijnwerk en het opfrissen van de gevels. Nieuwe elementen worden hierbij zorgvuldig ingewerkt met respect voor het erfgoed. Naast het hoofdgebouw wordt ook bestaande bijgebouwd gerestaureerd en nieuw gecreëerd.

De kwaliteit van de restauratiewerken, die bijna hoofdzakelijk worden uitgevoerd met eigen mensen, is één van de grote handelsmerken van Artes Woudenberg. Met een eigen schrijnwerkerij en steenhouwerij kunnen we steeds terugvallen op de nodige expertise.

Opdrachtgever

Private opdracht

Design

VINCENT VAN DUYSEN ARCHITECTS & CALLEBAUT – ARCHITECTEN

Uitvoering

2021 - 2023

Bouwplaats

Destelbergen

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!