Afbeelding8
Gebouwen

Woonzorgcentrum Ter Linde, Hooglede/Gits

Nieuw gebouw voor WZC Ter Linde.

In Hooglede/Gits krijgen de bewoners van WZC Ter Linde er een nieuw gebouw bij en wordt het bestaande gebouwd aangepakt om te voldoen aan de hedendaagse normen. Een organisatorische en technische krachttoer waarbij wij instaan voor de totaalaanneming, van ruwbouw tot voltooiing en meubilair.

Het project voor het woonzorgcentrum Ter Linde zal in twee grote fases verlopen. In een eerste fase trekken we een nieuwbouw op tegen het bestaande woonzorgcentrum. Eén van de grootste uitdagingen hierbij is om onze kelder terug waterdicht te maken eens we een gat gemaakt hebben in de bestaande kelderwand. Dit gat hebben we o.a. nodig om alle nutsvoorzieningen in de nieuwbouw te brengen. Voor de nieuwbouw hebben we tijd tot Kerstmis 2023.

Verhuizen en verbouwen
Eens de nieuwbouw klaar is, zal het grote ‘verhuisproces’ voor de bouwheer opgestart worden. We moeten namelijk een vleugel die dateert van 2002 volledig verbouwen zodat die opnieuw voldoet aan de hedendaagse normen. Deze verbouwing gebeurt ook in twee fases omdat we anders niet genoeg kamers overhouden voor alle bewoners van de te verbouwen vleugel.

Tijdens de verbouwing wordt ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om deze vleugel uit de breiden. Zo zal de cafetaria een stuk groter worden en worden er extra burelen voorzien. Ook de fietsenberging wordt in een nieuw jasje gestoken. Het einde van deze fase is voorzien in juni 2026.

Dit project is een totaalaanneming voor Artes Depret. Zowel de volledige ruwbouw als de technieken (HVAC/sanitair/elektriciteit) als de voltooiing, infrastructuurwerken en het meubilair zullen uitgevoerd worden onder onze supervisie.

Opdrachtgever

OCMW HOOGLEDE

Bedrag

8.864.955 EUR

Uitvoering

2022 - 2026

Bouwplaats

Gitsbergstraat 36, 8830 Hooglede

Nieuws over deze werf

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!