715 kalmthout teaser ectv kalmthout ext final
Bâtiments

Gemeentehuis, Kalmthout

Renovatie- en bouwproject

Kalmthout wil de diensten van de gemeente en het OCMW centraliseren om zo de dienstverlening naar de burgers te versterken. Een renovatie- en bouwproject voor onze Constructive People.

De werken bestaan enerzijds uit de renovatie van de oude neoclassicistische raadzaal uit 1863 en de vervanging van de bestaande uitbreiding door een nieuw en duurzaam gemeentehuis. Bezoekers zullen onmiddellijk terechtkomen in een groot atrium, dat meteen ook het hart van het nieuwe gemeentehuis vormt. Het atrium wordt verlicht door vier grote sheddakconstructies. Het gebouw krijgt een flexibele structuur met dragende wanden en kolommen, waardoor ruimtes gemakkelijk aangepast kunnen worden aan veranderende behoeften.

Duurzaamheid
Bovendien zal er een luifelstructuur van architectonisch beton worden geïntegreerd, die de omringende bomen in het gebouw betrekt en een rustige buitenruimte biedt aan het personeel. De gemeente investeert in duurzaamheid door het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technologieën zoals geothermie, warmtepompen, groendaken en zonnepanelen. Dit project, samen met de herinrichting van de omgeving en de aanleg van nieuwe wegen, resulteert in een mooie opwaardering voor de buurt en de gemeente.

20220112 Kalmthout Gemeentehuis A002

Maître de l'ouvrage

Gemeentebestuur Kalmthout

Montant

7.147.952 EUR

Période

2023 - 2025

Site

Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout

Chantiers semblables

tous les chantiers
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !