Pier 32
Artes Group

And the winner is.... Team Artes!

Pier 35

Outstanding Precast Award gaat naar de Pier van Blankenberge

De wandelweg van de iconische pier van Blankenberge werd in 2021-2023 gereconstrueerd naar het oorspronkelijke model uit 1933. Deze wandelweg werd opgetrokken in beton en steekt 350 meter ver in de Noordzee.

De monoliete structuur bestaat uit betonnen kolommen, balken, vloer, borstweringen en windschermen, voorzien van houten schrijnwerk.

Voor de balken, borstweringen en windschermen werd geopteerd om deze te prefabriceren. Om het aantal naden te beperken, werd gebruik gemaakt van zogenaamde natte knopen. Ze verbinden de elementen onderling of verbinden ze met de ter plaatse gegoten onderdelen zoals de kolommen en de vloerplaat.

De hoge afwerkingsgraad was voor de ontwerpers de voornaamste reden om te kiezen voor het deels prefabriceren van de constructie.

Zo werden diverse elementen omgekeerd gegoten, waardoor de stortzijde zich nu aan de minder zichtbare onderzijde bevindt en het zichtbare bovenvlak ook voorzien is van een mooie houtstructuur.

De beheerste omgevingsparameters van het atelier leiden tot een gelijkmatige kleur van de elementen onderling. Door de betonsamenstelling te optimaliseren is het bovendien mogelijk een lange levensduur te garanderen. Het gebruik van prefab beton was een essentiële keuze om dit project te doen slagen. Dat hierdoor de uitvoeringstermijn werd ingekort, was een groot pluspunt.

Bron: https://febeawards.be/nl/home/

Pier T 31
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!