Ontwerp zonder titel 1

Artes springt mee op de nieuwe digitale sneltrein Conneqtr

Wie in de bouw werkt of al eens op een werf rondliep, weet hoeveel papierwerk erbij komt kijken. De start-up Conneqtr wil daar komaf mee maken en wordt van bij de lancering gesteund door 7 van de grootste bouwbedrijven in België. Waaronder twee West-Vlaamse majors, Stadsbader en Artes Group.

“Er is nog veel papierwerk op de werf. Van leveringsbonnen en attesten tot het invullen van toegangsdocumenten. De werfleiding is al snel 30% van de tijd bezig met administratie.” Dat zegt Steven Everaert. Hij is CEO van Conneqtr, een start-up die ontstond op de innovatieafdeling van sectororganisatie ADEB-VBA.

De komende jaren gaat Conneqtr verschillende applicaties lanceren die onder andere de administratie tussen de leveranciers en (onder)aannemers moet vereenvoudigen. De bouwbedrijven zijn enthousiast, want door die digitale sprong kunnen zij focussen op waar ze echt goed in zijn: bouwen. Meer zelfs: zeven grote spelers steunen het project al en zullen samenwerken om de software van Conneqtr zo goed mogelijk te maken. Die zeven fans van het eerste uur zijn Artes, Besix, Denys, Dethier, Stadsbader, Visser & Smit Hanab en Wyckaert.

Gedeelde kennis is dubbele kennis

Dankzij Conneqtr kunnen werfleiders volop aandacht besteden aan het project en het team. Dat is de hoofdbedoeling. “Wij zijn de (digitale) assistent en op die manier maken we jobs in de bouwsector ook aantrekkelijker: minder papierwerk, meer fun”’, zegt Wouter Hendrickx, CTO bij Conneqtr.

“Door de krachten met sectorgenoten te bundelen voor niet-concurrerende en wettelijk verplichte processen, hoeven we niet alles zelf te doen”, luidt de commentaar van Estel Meyhui, CEO bij Artes. “Zo kunnen onze teams volledig focussen op waar ze in uitblinken: het creëren van kunstwerken.”

Ook Dominique Valcke, CEO van Stadsbader, staat positief tegenover het nieuwe initiatief. “Als de sterkte van ons team ondersteund wordt door meer eenvoud, snelheid en comfort op digitaal en administratief vlak, komt dat het ganse bouwproces ten goede”, aldus Valcke. “Dat doel verenigt en drijft de partners van Conneqtr. Gedeelde kennis is dubbele kennis.”

Bron: Made-In West-Vlaanderen


Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!