Van Marcke 2
Technieken

Award-winning project voor Van Maele

Installatiebedrijf Van Maele, specialist in ziekenhuizen en zorginstellingen, bekroont zijn diversificatie met een project dat meteen in de prijzen valt.

Van Maele werkte mee aan het nieuwe distributiecentrum van Van Marcke in Aalbeke. Van Maele stond in voor de uitvoering van de technische installaties. Voor deze uitvoering mochten we enkele maanden geleden trots de award ‘Hernieuwbare Energie’ van Sanilec in ontvangst nemen.

“Dit was geen klassiek project voor Van Maele”, zegt Jan Pieter. “Historisch hebben wij als installatiebedrijf vooral ervaring met ziekenhuizen en zorginstellingen. Dat zijn weliswaar ook projecten van een aanzienlijke schaal, maar de verbruikers zelf zijn kleiner en de aandachtspunten anders. Omdat de markt verandert en de opdrachten in dat segment schaars worden, proberen we sinds een aantal jaar echter meer te diversifiëren. Het distributiecentrum van Van Marcke is een van de eerste industriële projecten in ons portfolio, maar we wisten meteen dat we op de offertevraag zouden intekenen. Van Maele is ruim 50 jaar klant bij Van Marcke, en het is een eer om die jarenlange samenwerking met dit project te mogen bezegelen.”

Van Marcke 6

Met het EDC waagt Van Maele zich natuurlijk meer dan zomaar op onbekend terrein. Het nieuwe distributiecentrum van Van Marcke is immers niet het eerste het beste industriële gebouw. Het is een prestigeproject dat de klimaatambities en technische expertise van de grossist wil onderstrepen. Bij de finale oplevering moet het gebouw niet alleen volledig CO2-neutraal zijn, het moet ook uitstekende BREEAM scores halen.

Van Maele stond onder andere ook in voor de waterzuiveringsinstallatie. Met die installatie is Van Marcke in staat om regenwater te filteren, op te slaan en te hergebruiken voor toiletten en douches. Bijzonder is dat met behulp van de innovatieve pompen, grijs water kan worden gezuiverd tot drinkwater.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!