Gerechtsgebouw februari 2020 TG 52
Restauratie

Exclusieve blik achter de schermen in het Gerechtsgebouw

Onze Constructive People stripten zorgvuldig alle waardevolle, historische ruimtes en stockeerden het authentieke meubilair.

Gerechtsgebouw februari 2020 TG 12

In november 2019 gingen de renovatie- en restauratiewerken van het oud gerechtshof te Antwerpen van start.

In deze fase vinden de afbraakwerken en ruwbouwwerken plaats. Om alles veilig te bewaren zijn de monumentale trappen, vloeren, deuren en lambriseringen volledig afgeschermd zodat ze na de werken opnieuw kunnen schitteren.

Historisch, waardevolle ruimtes worden volledig gestript en waar nodig gedemonteerd. Waardevol meubilair is gestockeerd en wordt later gerestaureerd. Aan geïnventariseerde en gestockeerde aan poorten en deuren brengen we later in het atelier van Artes Woudenberg akoestische- en veiligheidsingrepen aan.

Een van de mooiste en best bewaarde ruimtes is de assisenzaal. Deze ruimte wordt volledig gerestaureerd, met inbegrip van de schilderijen. Om alles optimaal te bewaren wordt deze historische zaal voortdurend geconditioneerd.

Wist je dat?

Het Oud Gerechtshof aan de Britselei in Antwerpen dateert van 1877. Het gebouw deed 129 jaar lang dienst als gerechtsgebouw en is sinds 1997 beschermd als monument. Na de voltooiing van de werken zal het plaats bieden aan verschillende gerechtelijke diensten zoals het Hof van Beroep, het Parket-generaal, het Arbeidshof, het Auditoraat-generaal en het Assisenhof van Antwerpen.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!