Eddy 4
Waterwerken

Behind the scenes met Eddy & Staf

Staf 4

/ Constructive People: Staf Van Belle

/ Terrein: Waterwerken

/ In dienst sinds 2011

/ Functie: Schipper

Eddy 5

/ Constructive People: Eddy Van Zanten

/ Terrein: Waterwerken

/ In dienst sinds 1995

/ Functie: Schipper

Eddy en Staf zijn beiden opgegroeid in een schippersfamilie en zijn nu schipper bij Artes Roegiers. Het grootste deel van hun leven speelt zich dus af op het water en hun eerste ervaring als schipper deden ze op tijdens hun werk op tankschepen. Zowel Eddy als Staf start de dag standaard met een dampende kop koffie en een veiligheidscheck van het schip.

Eddy 12

“Ik ben gestart als scheepsjongen aan boord bij mijn ouders. Op 19 jaar werd ik zelf schipper en dus verantwoordelijk voor het volledige reilen en zeilen op mijn eigen schip. In het verleden heb ik vooral op tankschepen gewerkt maar 25 jaar geleden koos ik voor een job bij Artes.

Je kan me momenteel vinden op het schip ‘Manon’ in de Antwerpse Haven. 90% van de tijd werk ik samen met ponton Paula en de crew van dit ponton. We voeren verschillende spectaculaire werken uit zoals buispalen heien en steigers bouwen. Hetgeen me altijd zal bijblijven is de stabilisatie van de kaaimuren op de Schelde in Antwerpen.” vertelt Eddy.

Staf 18

“Ook mijn vader was schipper en ik ging vaak mee aan boord als stuurman. Op mijn 22e ben ik gestart als zelfstandig schipper in de tankvaart. Het was een leuke job maar 9 jaar geleden heb ik er dan toch voor gekozen om voor ‘een baas’ te gaan werken. Dat heeft ook zo zijn voordelen…

Als schipper vaar ik het ponton naar de werf. Eenmaal we ter plaatse zijn blijf ik stand-by in de buurt van mijn schip. Ik heb leuke collega’s en spring graag bij om hen te helpen met de werken op het ponton. Het is een vaste maar toch gevarieerde job. Soms kunnen de werken last minute wijzigen, dat zorgt voor afwisseling in je dag!” besluit Staf.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!