Van Maele 12
Technieken

Niels bewaart de helikopterview over projecten bij Van Maele

Van Maele 1

Niels Keersebilck - Assistent Projectcoördinator HVAC / sanitair bij Van Maele

  • Bachelor in de klimatisering
  • Master Elektrotechniek

Een goed begin is al het halve werk

Als projectcoördinator HVAC/Sanitair volg ik de werf op van A tot Z binnen mijn terrein, namelijk ‘technieken’.

Aan de start van een nieuw project beginnen we met een voorstudie. Hier bekijken we bijvoorbeeld aan de hand van het lastenboek welke technieken er in het gebouw voorzien moeten worden. Vervolgens ga ik op zoek naar de juiste installaties met de beste prijs en onderhoudsgarantie per toestel.

Na een grondige vergelijking maken we een overzicht van alle toestellen en dienen we een voorstel in bij het studiebureau en de opdrachtgever. Vervolgens is het afwachten op hun akkoord of feedback waarna we effectief overgaan naar de bestelling van alle materialen.

De volgende stap is het op punt zetten van de plannen. Het is noodzakelijk om alle nodige leidingen, toevoer en afvoer,… in kaart te brengen zodat we later goed weten wat waar precies moet komen. Eenmaal deze plannen finaal worden goedgekeurd,kunnen we starten aan de effectieve uitvoering op de werf.

Van Maele 9

Aan de slag op de werf

Als projectcoördinator blijf ik de ‘helikopterview’ bewaren van de vooropgestelde milestones en planning. Daarbij zorg ik er ook voor dat de werken binnen de juiste timing worden uitgevoerd. Voor dit alles krijg ik hulp van mijn collega werfleider.

Samen vormen we een goed team en zorgen we er voor dat onze collega’s op de werf goed weten wat ze moeten doen en dat het nodige materiaal beschikbaar is. Ook dit maakt deel uit van mijn takenpakket; zorgen dat alle materiaal voorradig is zodat iedereen kan doorwerken. Dit doen we aan de hand van bestellijsten die ik opmaak met mijn collega werfleider.

Momenteel plaatsen we de leidingen voor de technieken in het nieuwe kantoorgebouw van Artes Roegiers. Er is een BEO-veld dat warmte haalt uit de grond en dit naar de kelder stuurt waar de warmte uitwisseling gebeurt met een warmtepomp. De temperatuurregeling in het gebouw gebeurt via een klimaatplafond. Hierbij lopen 894 buisjes in het plafond, die per zone geregeld kunnen worden met een zeswegkraan. Ik zet graag mijn schouders onder de installatie van deze vernieuwende technieken.

Altijd in beweging

Momenteel volg ik drie verschillende werven op. Elke dag kan je me op een andere werf vinden. Daarnaast zit ik ook 1 dag in ons hoofdkantoor en heb ik 1 dag die ik last minute invul, waar ze me nodig hebben op de werf.

De variatie in mijn job is voor mij persoonlijk enorm belangrijk. Elke dag op een andere locatie zijn, zorgt voor de nodige variatie. De dagen vliegen voorbij! In mijn job is zin en interesse in technieken belangrijk. Ook kennis van hydraulische schema’s is een pluspunt.

Waarom Van Maele?

Ik heb voor Van Maele gekozen omdat ze deel uitmaken van de Artes Group. Artes is een groot en stabiel bedrijf dat me de juiste ondersteuning kan bieden als starter. Samen met mijn mentor word ik goed ondersteund maar toch krijg ik de vrijheid in mijn job om zelfstandig bij te leren

Een job bij Artes Group?

Hier krijg je de kans om te groeien naar een niveau waar we samen trots op zijn. Onze Constructive People en Dedicated Developers maken het verschil.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!