Reepbrug
Burgerlijke bouwkunde

Nieuwe Reepbrug en burg in Ooigem liggen op hun plaats!

Op zondag 10 oktober werd de nieuwe Reepbrug te Kortrijk op zijn plaats gehesen. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug verbindt het stadscentrum met Overleie.

De nieuwe Reepbrug is de achtste brug en dus het slotstuk van de Leiewerken in Kortrijk. De fiets-en voetgangersbrug is 60 meter lang en overspant de Leie van het Buda-Eiland tot Overleie. In de twee torens, die de toegang vormen, komt er ook een lift. Door de hoogte van zo’n 7 meter, kunnen alle schepen er onderdoor varen. “De brug zal eigenlijk klaar zijn in het voorjaar van 2022. Die wordt nu op 2 tijdelijke torens gelegd. Daarna worden 2 definitieve torens gebouwd en wordt de brug verbonden met de definitieve lifttorens”, vertelt Karen Buyse van de Vlaamse Waterweg.

Bron: Focus WTV

Bekijk hier de video van Focus WTV.

Brug Ooigem

Het brugdek van de nieuwe brug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem is op zondag 3 oktober op zijn plaats gelegd.

De nieuwe brug is een stalen boogbrug van 99 meter lang en ongeveer 19 meter breed. “De nieuwe brug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem maakt deel uit van het Europese binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Een belangrijk onderdeel van het project vormt de aanpassing van de Leie voor binnenschepen tot 4.500 ton. Zo willen we de binnenvaart nog sterker naar voor schuiven als duurzaam en efficiënt alternatief voor het wegvervoer”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Bron: HLN

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!