Meiboom 19 LR

Pergola in duurzaam woonproject De Nieuwe Dokken bereikt hoogtepunt

Eén jaar na de start van de bovengrondse werken, bereikt aannemer TM NIEUWE DOKKEN (Artes – Algemene Bouw Maes-Van Roey) de top van Pergola.

Dit iconische gebouw maakt deel uit van de tweede bouwfase van het duurzame woonproject De Nieuwe Dokken in Gent dat ontwikkeld wordt door Schipperskaai Development, een consortium van projectontwikkelaars CAAAP en Van Roey Vastgoed. Met zijn 14 verdiepingen wordt dit gebouw ongetwijfeld een nieuwe landmark aan de Gentse skyline.

Unieke architectuur

Pergola valt op door zijn onconventionele getrapte vorm opgetrokken in baksteen. Onix architecten hebben het gebouw met haar houtaccenten een Scandinavische look-and-feel meegegeven. Dankzij die trapvorm hebben veel units ruime en exclusieve terrassen. De houten pergola maakt er echte buitenkamers van. De houten structuur zal na de zomer geplaatst worden en de unieke look van het gebouw vervolledigen. De appartementen op de onderste vijf verdiepingen hebben uitpandige terrassen die uitkijken over de collectieve moestuin. Aan de zijde van het wijkpark hebben ze loggia’s (inpandige terrassen). Met zijn unieke architectuur krijgt Pergola een prominent plaatsje aan de Gentse skyline.

Meiboomviering 24 juni

Aannemer TM NIEUWE DOKKEN (Artes Group - Maes Van Roey) heeft vlot kunnen verder bouwen ondanks de moeilijkere Covid-19 periode. Ondertussen bereikten zij dan ook het hoogste punt van Pergola. Op donderdag 24 juni werd de meiboom traditiegetrouw op het hoogste punt van het gebouw geplaatst. Aansluitend werd het hele bouwteam getrakteerd op een hapje en een drankje. Gezien de hoogte van het gebouw wordt dit een uitdaging en sowieso ook een uniek schouwspel.

Laatste entiteiten te koop

Het duurzame karakter van de nieuwe wijk, de bijzondere architectuur en de ligging nabij het centrum maakte de verkoop van Pergola meteen een voltreffer. Ondertussen staan de laatste entiteiten te koop. Ook in Bijoux, het mooie boetiekgebouw aan de kade, zijn nog enkele luxeappartementen beschikbaar.

Meer informatie over de laatste entiteiten via www.denieuwedokken.be of www.bijouxgent.be

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!