Artes Pier 16122021 9
Waterwerken

Renovatie Pier gaat volgende fase in met sloop iconische wandelweg

Sinds de start van de werken in maart hebben we gebouwd aan een U-vormige kofferdam - een dubbele rij damwanden, aangevuld met zand – die de bouwwerf droog legden. Nu die dam klaar is en de alternatieve toegangswegen naar het hoofdgebouw van de Pier geopend zijn, start de volgende fase van de werken: de afbraak van de huidige, iconische wandelweg.

We starten met de sloop van de wandelweg vanaf het kopgebouw van de Pier om vervolgens op te schuiven richting Zeedijk. De ontmanteling van de wandelweg begint bij de massieve bovenbouw. Vervolgens komen de hoge betonnen kolommen aan de beurt en als laatste het onderste deel van de kolommen met de funderingsbalken.

Burgemeester Björn Prasse: “De eerste Pier was een gietijzeren constructie uit 1893-94. De kernen van de huidige fundering zijn een restant van deze oorspronkelijke Pier en blijven behouden. Bovendien zit er onder de wandelweg aan de kant van de zeedijk nog een oude geschutskoepel uit de Tweede Wereldoorlog verborgen. Een uniek exemplaar aan de Belgische kust dat ook behouden blijft.”

Afhankelijk van de snelheid waarmee de afbraakwerken vorderen en de staat van de oude funderingen, start de heropbouw van de nieuwe wandelweg in het voorjaar van 2022. Na de renovatie zal de Pier er terug uitzien zoals in het interbellum.

Whats App Image 2021 12 16 at 13 39 53 1
Whats App Image 2021 12 16 at 13 39 53
Whats App Image 2021 12 16 at 13 39 54
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!