Oostende Stapelhuis 32
Gebouwen

Stapelhuis Entrepot in Oostende officieel ingehuldigd.

Het gebouw wordt de thuisbasis van innovatieve bedrijven.

Oostende Stapelhuis

In Oostende is het Stapelhuis Entrepot in de haven na een intensieve restauratie officieel geopend. Het wordt de thuisbasis voor bedrijven die actief zijn in de maritieme sector en voor een afdeling van de Hogere Zeevaartschool uit Antwerpen. Het gebouw kreeg twee extra verdiepingen en is een nieuwe landmark in de stad.

Twee jaar geleden startten onze Constructive People met de renovatie van het gebouw.

De gevel van het stapelhuis uit 1908 is beschermd en bleef behouden. Het Stapelhuis werd wel uitgebreid met extra verdiepingen en dat was een belangrijke ingreep om het gebouw rendabel te krijgen. Nu is het gebouw optimaal uitgerust, ook met het oog op de toekomstige noden van bedrijven.

De renovatie en restauratie van Stapelhuis Entrepot is een bijzonder project waarin toekomst, heden en verleden samensmelten tot één geheel. De binnenkant van het gebouw werd volledig afgebroken en de gevels werden gerestaureerd. De oppervlakte werd verdubbeld met de bouw van een volwaardige benedenverdieping en een bovenbouw met twee bouwlagen. De bovenste verdieping werd volledig ingericht met onder andere een seminarieruimte met een fenomenaal uitzicht op de haven!


Oostende Stapelhuis 2
Oostende Stapelhuis 21
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!