IMG 0731 kopie Large
Buildings

Minder vrachtverkeer op de werf Technicum in Gent.

Artes zet met haar werf Gent Technicum in op minder vrachtverkeer in de Stad!

IMG 0695 Large

In opdracht van UGent is Artes Depret gestart met de renovatie van het Technicum.
Onder het moto ‘minder hinder’ en het ‘charter werftransport’ van Stad Gent met de Confederatie Bouw, wil men het vrachtverkeer in de stad beperken en meer inzetten op alternatieven voor het werfverkeer.

Het Technicum is gelegen in de levendige studentenbuurt aan de Sint-Pietersnieuwstraat.
De werken bevatten afbraakwerken en de renovatie van de gebouwen van de Faculiteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. De werken gingen van start kort na het bouwverlof.

Bij Artes hechten we veel belang aan veiligheid op en rond de werf. Dit is dan ook één van onze grote aandachtspunten geweest bij het bepalen van het werfverkeer. Tijdens de werken houden we rekening met de zwakke weggebruikers en willen we de hinder beperken voor het Genste wegennet.

“Onze werf is gelegen midden in de drukke studentenbuurt. De afbraakwerken brengen heel wat puin met zich mee. Puin dat normaal via vrachttransport wordt weggevoerd. Niet zo evident voor deze werf met de vele fietsers in de Sint-Pietersnieuwstraat. We moesten dus op zoek naar een alternatieve route zegt Steve Ghettem, projectleider bij Artes Depret.

Onder de campagne ‘minder hinder’ en ‘charter werftransport Gent’ konden Steve en zijn werfteam dit probleem constructief aanpakken. Het doel van de charter werftransport is het verhogen van veiligheid bij werftransport. In samenwerking met UGent en Aclagro kon Artes het puin vervoeren via het water en kon de hinder in de omgeving beperkt worden.

“De locatie van onze werf, gelegen vlak naast de schelde leende zich dan ook perfect tot deze oplossing. Zo’n 70% van de afvalstroom van de afbraak gaat weg via het water. Afhankelijk van de stand van het water kunnen we 160 tot 200 ton vervoeren per schip. Het is een win-win situatie voor Artes en de studenten. Zij kunnen zich veilig verplaatsen in hun buurt zonder te veel vrachtverkeer tijdens de bouwwerken. Constructive People op en naast de werf.

Artes keeps you updated monthly. Subscribe.