ACV 286
Buildings

ACV, Roeselare

Nieuw ACV kantoor in centrum Roeselare.

Het ACV trekt een nieuwbouw op in hartje Roeselare. En daar komt meer dan één uitdaging bij kijken.

In het centrum van Roeselare is Artes Depret in opdracht van het ACV gestart met de sloop van hun bestaande kantoorgebouw en café ‘De Nieuwe Gilde’. Bedoeling is om plaats te maken voor een volledige nieuwbouw inclusief ondergrondse parkeergarage. Het indienen en verkrijgen van de omgevingsvergunning verliep niet van een leien dakje, mede door de aanwezigheid van de restanten van een oude Engelse landschapstuin. In die tuin staan onder meer beuken met een stamomtrek van 3m60 die tijdens de werken gevrijwaard moeten worden.

De nieuwbouw bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met een bovenbouw die tot de vijfde verdieping gaat. Onder de funderingsplaat van de parkeergarage komt een BEO-veld, wat voor verwarming in de winter en koeling in de zomer moet zorgen. Voor de uitgraving van de kelder wordt rondom een waterremmende en grondkerende beschoeiing geplaatst zodat er enkel binnen de bouwput bemaald wordt.

Door de ruwbouwkundige uitdagingen zoals vloeren met naspanning inclusief betonkernactivering en inspirerend gevelmetselwerk doet dit gebouw jullie misschien denken aan ons eigen ABC gebouw!

ACV Roeselare 1

Client

Domus Nostra CVBA

Amount

12.500.000 euro

Implementation

2021 - 2023

Construction site

Henri Horriestraat 31 8800 Roeselare

Our Domains: Buildings, Techniques

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.