Houtmarkt Kortrijk 1
Civil Engineering

Houtmarkt

Realisatie eerste volledige ondergrondse 'cashless'-en 'ticketless-'parking van het land

De Houtmarkt is een historische plek in de stad Kortrijk die Stad Kortrijk opnieuw wil gaan versterken.

Artes Depret heeft de opdracht gekregen om de eerste volledige “cashless”-en “ticketless-” parking van het land te realiseren. Artes Depret realiseerde het project in opdracht van Parko die zijn aantal ondergrondse parkings wenst uit te breiden. Met een capaciteit van 168 wagens is deze parking een onderdeel van een totale buurtrenovatie waarbij ook het plein, de Lange Burgstraat en het Boerenhol volledig groen en zo goed als autovrij werden aangelegd.

Innovatieve parking met de modernste technieken

De ondergrondse buurtparking is dé modernste van ons land op dit moment. Bezoekers van de parking kunnen volledig cashless en ticketless parkeren: dit kan via het scannen van de bankkaart bij het binnen-en buitenrijden van de parking, maar kan ook op basis van nummerplaatherkenning voor abonnees. Nergens is er een betaalautomaat te vinden wat echt een uniek gegeven is.

Ook de parkeerinfrastructuur is zeer ruim en wordt via de modernste technieken met afstandsbewaking beheerd. De parking is voor voetgangers via publieke traphallen te bereiken: op de Houtmarkt zelf en in de Sint-Niklaasstraat, vlakbij het winkel-wandelgebied.

De parking biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke oplossing aan voor inwoners en bezoekers van stad Kortrijk, maar het biedt ook een win-win situatie aan voor de het vzw Sint-Vicentius. Dankzij een constructieve samenwerking tussen hen en Parko kunnen pubklieke en private parkeernoden gecombineerd worden in één verhaal.

Client

Stad Kortrijk en parkeerbedrijf Parko

Amount

€ 6.013.000

Design

THV SBE – OKRA – Zwarts & Jantsma

Implementation

2015-2016

Construction site

Houtmarkt, Kortrijk

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.