Zwembad 1
Buildings

Zwembad, Wielsbeke

Nieuw sportcomplex Wielsbeke

Domein Hernieuwenburg te Wielsbeke zal er in de toekomst helemaal anders uit zien. Met onder andere de bouw van een nieuw gemeentelijk sportcomplex krijgt deze site een volledig nieuwe invulling.

De gemeente heeft grootse plannen met het domein. De bouw van het nieuwe sportcomplex maakt deel uit van een masterplan dat in verschillende fases zal uitgevoerd worden. Zo wordt er ook aandacht besteed aan de invulling van andere sporten, komen er meerdere groenzones en zal ook de verbinding met het centrum van Wielsbeke geoptimaliseerd worden.

De bouw van het sportcomplex te Wielsbeke zal uitgevoerd door Artes Depret. Artes is hierin pilootaannemer en algemene aannemer ruwbouw/afwerking. Technieken worden in nevenaanneming uitgevoerd. Het gebouw omvat een multifunctionele sporthal, cafetaria en doelgroepenbad. Het bad is 10x16m en heeft 2 beweegbare bodems. Bij het ontwerp van dit project werd enorm ingezet op de toegankelijkheid voor andersvaliden.

De eerste steenlegging van dit sportcomplex is voorzien in het tweede kwartaal 2021. Hiervoor werd een investering van 6 miljoen euro vrij gemaakt.

Client

Gemeente Wielsbeke

Amount

6.000.000 euro

Design

LD Architecten

Implementation

2021 - 2022

Construction site

Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.