Https static gva be Assets Images Upload 2022 06 13 210b1e4d 8b70 43ca aa73 effb53308361
Bâtiments

De Lesslier, Lier

Eind 2012 sloot de eeuwenoude Normaalschool in het hart van Lier haar deuren. Een ongeziene opportuniteit om deze prachtige plek een tweede leven te geven. In opdracht van Caaap staan onze Constructive People in voor de ruwbouw, technieken en afwerking van het project De Lesselier.

Normaalschool1

In Lier krijgt de buurt rond de voormalige Normaalschool een volledige make-over. Eén van de onderdelen van het project kreeg de naam De Lesselier. Daar komen 39 appartementen, 1 commerciële ruimte en 10 studio’s. Bovenop de ondergrondse parking komen vier bouwlagen.
De elegante en moderne nieuwbouwarchitectuur contrasteert mooi met de historische uitstraling van de bestaande schoolgebouwen. Ieder appartement zal voorzien zijn van centrale verwarming aangesloten op een collectieve geothermische warmtepomp. Dat betekent dus dat volledig op hernieuwbare energiebronnen verwarmd wordt. Een geothermische warmtepomp is een hoogtechnologische en energiezuinige warmtepomp die warmte onttrekt aan de aarde en die warmte afgeeft in het appartement. De warmte wordt van de aarde onttrokken door middel van een BEO-veld (Bodem Energie Opslag) onder de parking.

Dit prestigieuze project krijgt mee vorm dankzij onze bouwploeg die zowel de ruwbouw, de technieken als de afwerking voor haar rekening neemt. O ja, indien er geïnteresseerden zijn: er staan nog appartementen te koop!

Maître de l'ouvrage

CAAAP

Montant

15.600.000 EUR

Période

2023 - 2024

Site

Kluizeplein 8, 2500 Lier

Domaines: Bâtiments, Promotion immobilière

Chantiers semblables

tous les chantiers
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !