Gebouw 1 0
Bâtiments

Politiekantoor, Diksmuide

Bouw van een nieuw hoofdkantoor

Download 1

De politie van Diksmuide wil haar diensten centraliseren in een nieuw hoofdkantoor op de plek waar het vroegere financiëngebouw stond. De afbraakwerken zijn in november gestart na de herdenkingsperiode.

De plannen voor een nieuw centraal politiegebouw werden door Politiezone Polder voorgesteld aan de buurtbewoners. “Het wordt een modern gebouw met een onthaal en op het gelijkvloers ook de verhoorlokalen, het arrestantencomplex en de opslag”, legde burgemeester Lies Laridon als voorzitster van het politiecollege de plannen uit.

Centralisatie
De twee verdiepingen daarboven worden ingericht als kantoren rond een centrale ontmoetingsruimte. Er komen vier cellen en één groepscel. Buiten is er voldoende plaats voor het wagenpark. Het grote pluspunt van de investering is de centralisatie, aangezien het hoofdkantoor vandaag nog opgesplitst is in twee vestigingen. In Houthulst, Koekelare en Kortemark blijft enkel de wijkafdeling.

Afbraakwerken
In het nieuwe politiekantoor is ruimte voor honderd werknemers. De grote sloopwerken konden pas na de herdenkingsperiode starten aangezien de begraafplaats aan de overkant van de straat ligt. Bij de breekwerken die ter plaatse gebeuren, wordt er rekening gehouden met de twee scholen die er net naast liggen. Tegen eind dit jaar moet het oude financiëngebouw tegen de vlakte liggen. De verdere planning hangt af van de resultaten van het archeologisch onderzoek, weerverlet, de goedkeuring van de plannen door de politieraad en de goedkeuring van de omgevingsvergunning.

Maître de l'ouvrage

Politiezone, Polder

Montant

7.483.186 EUR

Période

2023 - 2024

Site

Woumenweg 49, 8600 Diksmuide

Chantiers semblables

tous les chantiers
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !