Render Kantoor AR

Nieuw kantoor Kruibeke

Bouwen aan een nieuw kantoor, is bouwen aan de toekomst.

Kantoor Kruibeke apr 21 13

Elke dag opnieuw krijgt ons nieuw kantoorgebouw te Kruibeke vorm. Zowel voor potentiële klanten als (nieuwe) medewerkers willen met dit project onze vakkennis en expertise nog meer in de kijker zetten. Het bouwproces van ontwerp tot uitvoering en afwerking brengen we hier zorgvuldig in beeld door middel van verschillende videofragmenten. Zo kan iedereen de ontwikkeling op de voet volgen.

Kantoor 20112020 2

Beginnen bij het begin

Jaspers – Eyers architecten kreeg de opdracht toegewezen een kantoor te bouwen dat voldoet aan alle noden en behoeften. Daarbovenop kwam ook nog eens de unieke locatie met vergezicht over de Schelde en natuurgebied naast het nieuwe kantoor. Architect Steven Hendrickx licht in een filmpje toe hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Video: De architect vertelt
Kantoor extra

Tijd om te bouwen

De eigen BIM afdeling ging aan de slag en zorgde voor een visueel aspect waarbij alle informatie gecentraliseerd wordt in één model. Toepasbaar van calculatie tot uitvoering zodat tegenstrijdigheden tussen verschillende disciplines vroegtijdig opgespoord en opgelost kunnen worden.


Video: Van BIM naar werf
IMG 0182

Constructive People in beeld

Bouwen aan het nieuw kantoor is meebouwen aan de toekomst, letterlijk. Volgens de Artes traditie werd de ruwbouw uitgevoerd door onze eigen Constructive People. Ploeg Rogiers stond in voor de volledige ruwbouw. Van bekisting tot prefab leverde zij alweer efficiënt, veilig en kwalitatief werk af onder het goedziend ook van Olivier.

Olivier Vanheybeeck, projectingenieur en Kevin Waltzing, projectleider, zijn beide verantwoordelijke voor het correcte verloop en aansturing van de werking voor het nieuwe kantoor. "Het is een hele eer om dit project te mogen begeleiden al heb ik er wel een nachtje over nagedacht voor ik definitief instemde, zegt Olivier al lachend."

IMG 1717

Net voor het bouwverlof startte Van Maele, zusteronderneming van Artes Group, met de voorbereidende werken voor alle sanitair- en HVAC-technieken. Het nieuw kantoorgebouw in Kruibeke is omvangrijk, bestaat voornamelijk uit grote glaspartijen waardoor de noodzaak aan doordachte technieken noodzakelijk is.

We implementeren verschillende technieken om het werken voor onze collega’s zo aangenaam mogelijk te maken. In het atrium werd er, gezien de grote oppervlakte, gekozen voor vloerverwarming en worden twee ventiloconvectoren in het plafond weggewerkt om de warme zomerdagen op te vangen.

Daarnaast wordt op beide verdiepingen, over de gehele oppervlakte een klimaatplafond geplaatst, een huzarenwerk met vele lopende meters buizen en verbindingsstukken. Het klimaatplafond is opgedeeld in zones. Iedere zone heeft een regelaar en een daarbij horende zeswegkraan, dit om iedere zone op de gewenste temperatuur te brengen. Ook plaatsen we op elke verdieping twee sanitaire blokken. De technische ruimte, het kloppend hart van alle technieken, zal zich in de kelder bevinden waar de warmtepomp en warmtewisselaar geplaatst wordt. Deze worden gevoed via een BEO-veld. Ook in de technische berging worden de verdeelcollectoren opgebouwd. Op het dak wordt een koelmachine geplaatst om een aanvullende koeling te geven aan de ventiloconvectoren, de luchtgroepen, vloerverwarming en de klimaatplafonds.

De dagelijkse leiding wordt opgenomen door werfleider Tony Vandendriessche. Hij is verantwoordelijk voor de planning, opvolging van materialen en het aansturen van de collega's. Het is een unicum om ook voor je eigen werkgever een werf te mogen begeleiden, toch is voor Tony elke werf hetzelfde. Elke dag opnieuw gaat hij vol enthousiasme aan de slag, ongeacht de opdrachtgever.

Front

Binnen de Artes Group hebben we de nodige know-how en expertise om het volledig project te realiseren binnen eigen beheer. Qua technieken kunnen we rekenen op ons zusterbedrijf Van Maele. Ze staan in voor de praktische uitvoering van het HVAC en sanitair op de werf. Ook zorgen ze voor de opvolging en het onderhoud van de technische installaties in de toekomst. Kevin en Niels geven in de video wat meer uitleg over onze interne samenwerking.

VIDEO: VAN MAELE STAAT IN VOOR DE TECHNIEKEN
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!