Artes bekaertsite Groen V01
Projectontwikkeling

Eerste kolom groene voorzetstructuur geplaatst.

Leanderhof Zwevegem bouwt aan een unieke structuur.

Leanderhof te Zwevegem is met de bouw van Glacerie en Trialde volop bezig aan zijn twee fase. In de ontwerpfase van dit project werd veel aandacht besteed aan de eenheid van deze site. Bij Trialde werd daarom gekozen voor een groene voorzetstructuur bestaande uit 250 prefabstukken waarvan een 80-tal elementen met groene tinten.

Dit zorgt ervoor dat het gebouw naadloos over zal gaan in de bloemenweide die zal aangelegd worden. Kiezen voor klassiek antraciet of grijstinten zou te steriel of streng over komen waardoor het zou niet als één geheel zou gezien worden.

Groen maakt het gebouw zachter en wijkt subtiel af van standaard. In eerste instantie werd deze gaanderij bedacht om de standaard vooroordelen die nog in België gelden omtrent dit type appartementen zoveel als mogelijk te counteren. De gaanderij kreeg lichtopeningen zodat de beleving van deze gaanderij ook meer in de buurt van een terras of buitenruimte komt. De exclusievere vormgeving en materialisatie zal er ook voor zorgen dat dit ook door de bewoners zo ervaren wordt. De groene kleur geeft het gebouw ook meer identiteit zonder schreeuwerig over te komen.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!