Oosterweel 2
Burgerlijke bouwkunde

Oosterweelwerken zijn volop gestart

De komende maanden zal je veel beweging zien over het hele projectgebied van Oosterweel.

Als je op de autosnelwegen rond Linkeroever rijdt, merk je duidelijk dat de werken op Oosterweel nu volop zijn gestart. Op de E34 zijn de middenpijlers van de nieuwe bruggen gemaakt en zijn de voorbereidende werken bezig om de landhoofden te bouwen vanaf begin 2020.

Om tijdens de werken alles veilig te laten verlopen voor het fietsverkeer is er een tijdelijke fietsbrug voorzien van enkele honderden meters lang. Deze brug is de eerste van de vijf tijdelijke bruggen die tot zomer 2020 over het hele werfgebied geplaatst zullen worden om zo diverse werkzones te kunnen ontsluiten en nieuwe bruggen en tunnels te bouwen.

Artes heeft ook een indrukwekkende aanmeerlocatie gebouwd die binnenkort in gebruik genomen zal worden om materiaal over het water aan te voeren. Begin december zal het eerste schip hier aanmeren. Daarnaast hebben we op diverse locaties al damplanken geheid voor bouwputten, een beschermingswand voorzien naast de treinsporen en verschillende waterbekkens gebouwd.

Verder zijn ook de eerste betonconstructies zoals een verlenging van een leidingkoker en de funderingen van het P&R-gebouw gebouwd en starten we met de bouw van de eerste fietserstunnel.

De komende maanden zal je veel beweging zien over het hele projectgebied. We starten met de brugpijlers van de fly-overs aan de Kennedy-tunnel, de verbredingen van bestaande bruggen op de E17 en de Ecoduct aan Sint-Anna (E34).

Voor dit uitdagende project bundelen we onze krachten met andere partners in de THV Civiel Linkeroever en THV Rinkoniën.

Oosterweel 3

Tijdelijke fietsbrug van enkele honderden meters lang.

Wb grootste Ploeg

Kom bij de grootste ploeg van ’t Stad

Wil jij werken in de bouw? Bekijk de jobs bij Artes en werk mee aan de Oosterweelverbinding: de grootste werf van ons land.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!