IMG 4647
Artes Group

'De bouwsector is allang geen mannenwereldje meer'

Het aantal vrouwen in de bouw neemt toe, ook bij Artes Group. En dat kunnen we alleen maar toejuichen!

De bouwsector vandaag kan je niet meer vergelijken met twintig jaar geleden. Steeds meer vrouwen gaan aan de slag in de bouw, op de werf. Onze vrouwelijke projectingenieurs delen hun ervaringen. Ze voelen zich helemaal thuis in ‘den bouw’!

IMG E4632 kopie

“Het is een feit dat bijna al mijn collega’s mannelijk zijn. Ik heb niet het gevoel dat ze me anders behandelen omdat ik een vrouw ben op de werf. De typische mopjes over vrouwen blijven aanwezig. Maar deze mopjes maken ze sowieso, met of zonder mij in de buurt.

Fien, assistent projectingenieur

Oosterweel sept 2019 7

"De combinatie van het technische en het sociale aspect maakt de job enorm leuk. Communicatie is een belangrijk onderdeel in onze job. In het algemeen zijn mannen recht door zee. Ze zeggen meteen waar het op staat. Een eigenschap die ik erg weet te appreciëren en tijdens het uitvoeren van onze job handig van pas komt.

Je kan er niet omheen dat je als vrouw op de werf door je arbeiders anders behandeld wordt dan je mannelijke collega’s. Of dit erg is? Neen, zeker niet. Zeker gezien mijn ervaringen hiermee kan ik alleen maar positief zijn. Bovendien kan de vraag ook omgekeerd gesteld worden. Ik zal namelijk ook op een andere manier omgaan met onze arbeiders dan mijn mannelijke collega’s. Maar zelfs onderling bij mijn mannelijke collega’s merk ik verschillende aanpakken. Helemaal niet erg, we kunnen alleen maar iets opsteken van elkaar!"

Lien, projectingenieur

Key visual 2

Delphine studeerde af als Burgerlijke ingenieur Bouwkunde. Een actieve job ‘on the field’ met voldoende afwisseling was een must. Zo kwam Delphine op de werf terecht.

“Ik vind niet dat er grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen op de werf. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, waarom dan onderscheid maken in geslacht? Je bent een team en werkt samen aan een project, da's het voornaamste."

Werken tussen veel mannen brengt ook soms wat voordelen met zich mee. Zo word ik altijd geholpen als ik moet sleuren met zware materialen!
Kim, projectingenieur
Elien AW 2

Variatie en het teamwork zijn voor Elien héél belangrijk in een job. Daarom werd ze projectingenieur bij Artes.

“Als bouwteam werk je samen van start tot oplevering, dat schept een band! Mijn collega’s op de werf behandelen mij op dezelfde manier als een mannelijke collega. Dit apprecieer ik heel erg. Een voorkeursbehandeling heb ik niet nodig, ik kan wel men mannetje staan.”

Een job bij Artes Group?

Hier krijg je de kans om te groeien naar een niveau waar we samen trots op zijn. Onze Constructive People en Dedicated Developers maken het verschil.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!