Gulden Roos okt 2023 39
Gebouwen

Gulden Roos, Brugge

Gezellig groen wonen in de binnenstad.

Gulden Roos heeft zich genesteld in de binnenstad van Brugge, omringd door een netwerk van steegjes, pleintjes, en een nieuw aangelegde centrale parktuin. De bestaande oude loodsen en een oude sporthal werden reeds afgebroken om plaats te maken voor het nieuwbouwproject. Na het bouwverlof is de eigenlijke bouwfase van deze hedendaagse site van start gegaan.

Het totale project bestaat uit 45 appartementen en 16 woningen met een eigen tuin. Samen vormen ze een moderne en tijdloze architectuur met respect voor de omgeving. De mooie bestaande bomen zijn behouden en geïntegreerd in de gezellige parktuin. Tijdens het ontwerp is rekening gehouden met eenheid door het gebruik van lichte baksteen in verschillende verbanden. De spraakmakende gevels worden gebroken door grote glaspartijen, verzonken vlakken en uitstekende balkons. Enkele schuine gevelvlakken zorgen dan weer voor dynamiek en geleiding.

De site beschikt ook over een grote ondergrondse parking van 3.200m², die het parkeerprobleem in Brugge aanpakt. Artes stond in voor de volledige afwerking van het project en werd bijgestaan door Van Maele voor de technieken. Studio Verde zorgde als landschapsarchitect voor de creatieve invulling van het groengedeelte.

20230315 Brugge Gulden Roos Modelappartement A1 01 9
Gulden Roos okt 2023 42

Opdrachtgever

CAAAP

Design

DECLERCK-DAELS, DUGARDYN

Uitvoering

2021-2023

Bouwplaats

Groenestraat 62, 8000 Brugge

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!