Xaverianen referentie 2
Gebouwen

Xaverianensite, Brugge

Xaverianensite, nieuw multifunctioneel gebouw van stad Brugge

In Brugge (Sint-Michiels) kan je sinds juni 2020 terecht in de Xaverianensite. Het is multifunctioneel gebouw met voorzieningen voor sport, cultuur en vrije tijd.

De sporthal, sportvelden, een nieuwe bibliotheek, een polyvalente zaal met cafetaria en bijhorende parking zijn in het gebouw gehuisvest... Deze faciliteiten staan ten dienste van lokale verenigingen. Niet alleen de bewoners van Brugge maar ook de aanpalende Hogeschool VIVES maakt mede gebruik van de verschillende sportfaciliteiten. De bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek en draagt bij tot de sociale inbedding van de buurt.

Energiezuinigheid (meer comfort met minder energie), functionaliteit (integratie van sport- en cultuuractiviteiten), architecturale kwaliteit (een inspirerende omgeving die aanzet tot sport ontspanning en ontmoeting), stedenbouwkundige kwaliteit (herdefiniëren van de Xaverianen site) en duurzaamheid (in de brede zin) en toegankelijkheid (voor iedereen, jong tot oud) waren de 5 belangrijkste peilers van dit project.

Opdrachtgever

Stad Brugge

Bedrag

€ 11.000.000

Design

POLO Architects

Uitvoering

2018-2020

Bouwplaats

Xaverianenstraat 3, Brugge

Terreinen: Gebouwen, Technieken

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!