Pier T 31 1
Waterwerken

Pier, Blankenberge

Volledige afbraak en heropbouw van de bestaande gangway.

Het startschot voor de renovatie van de Blankenbergse Belgium Pier is gegeven, en de renovatie is nu voltooid. Tijdens deze renovatieronde onderging niet het kopgebouw, maar wel de wandelweg of gangway een grondige metamorfose. Die ziet er nu uit zoals de Pier in het interbellum.

De wandelweg is gereconstrueerd naar analogie van het model uit 1933. De toenmalige profileringen en zwart-witte kleurschakeringen zijn daarbij zoveel mogelijk gerespecteerd. De materialen en technieken zijn nu beter bestand tegen de invloeden van de zee.

De renovatieronde begon met de voorbereidende werken, die tot aan het einde van de zomer van 2021 duurden. Rond de Pier werd een metershoge, zeewerende, u-vormige kofferdam opgericht vertrekkende vanaf de Zeedijk. Zo'n kofferdam is bestand tegen de zwaarste zeegolven, zodat de werken op een veilige en droge manier konden worden uitgevoerd. Eerst was de oostkant van de Pier aan de beurt, later de westkant. Tijdens het uitvoeren van de heiwerken was er ook een veiligheidszone ingecalculeerd.

Gedurende de volledige duur van de werken bleef de Pier met brasserie en feestzaal toegankelijk. Vanaf het kopgebouw kon je blijven genieten van het uitzicht op zee. Tijdens de eerste fase konden bezoekers gebruikmaken van de bestaande wandelweg die leidde naar het kopgebouw. Geïnteresseerden konden er de spectaculaire werkzaamheden volgen.

Pier 26 1
Pier 85
Pier 32 1

Opdrachtgever

Stad Blankenberge

Bedrag

10.300.000 euro

Design

Juxta

Uitvoering

2021

Bouwplaats

Zeedijk 261, 8370 Blankenberge

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!