Schoolrestaurant Torhout 4
Gebouwen

Sint-Rembert, Torhout

Nieuwbouw van een schoolrestaurant om te kunnen voldoen aan de nodige capaciteit.

Het bouwproject omvat de nieuwbouw van een schoolrestaurant met bijhorende vrijstaande buitenbergingen (incl. een nieuwe HS cabine), ruimte voor buitencirculatie, een overdekt inkomvolume, een luifel aan de noordgevel en de nodige omgevingswerken.

Om de impact van dit zeer omvangrijk bouwprogramma op de bouwplaats zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een compact bouwvolume over 2 verdiepingen, aangevuld met een technische kelderzone en technische ruimtes op de tweede verdieping. De verticale circulatie voor de gebruikers wordt buiten het beschermd volume voorzien in een overdekte inkomtrap en via 2 niet-overdekte noodtrappen langs de oostgevel. Het bouwvolume wordt verder gearticuleerd door een opeenvolgende reeks hellende dakvlakken die het gebouw beter integreren in zijn onmiddellijke omgeving.

Het gebouw is opgetrokken in een industriële prefab betonstructuur, aangevuld met houten dakliggers op de verdieping en afgedekt met geperforeerde stalen dakvloer-elementen. Door een doordachte indeling van de gevelelementen zal een speels gevelbeeld ontstaan. Dit aspect, in combinatie met een terraszone, asymmetrische horizontale raamgehelen met groene glasvlakken en deels in groendak hellende dakvlakken geeft een eerder industrieel gebouw een eigentijdse en architecturale identiteit. In de keuken zelf is ook nagedacht over ergonomisch werken voor het personeel: liften, buitenlicht, plaatsing van de toestellen, … het moet ervoor zorgen dat ook voor deze ploeg het werken fijn is. Dit moderne restaurant kan dagelijks ruim 1900 heerlijke maaltijden aanbieden en iedereen krijgt er zijn eigen plaats afgestemd op de specifieke behoeften.

Opdrachtgever

Agio en Scholengroep Sint-Rembert

Bedrag

€ 3.360.000

Design

Architecten Vande Kerckhove

Uitvoering

2017-2019

Bouwplaats

Papebrugstraat 8, Torhout

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!