GO Ensor
Gebouwen

GO Ensorinstituut, Oostende

Renovatie van het Ensorinstituut

Met de renovatie van het Ensorinstituut realiseren onze Constructive People een ambitieus project in de Koningin der Badsteden. Een project in verschillende fasen met als doel een moderne, functionele en veilige leeromgeving te creëren voor de leerlingen en leerkrachten.

Het Ensorinstituut in Oostende zal worden gerenoveerd met als doel extra ruimte te creëren binnen dezelfde school. Zo zal het gebouw niet alleen de huidige gebruikers - het Ensorinstituut en De Branding – kunnen huisvesten, maar ook De Studio, die momenteel nog elders is gevestigd. De renovatie zal plaatsvinden in zes fasen.

Tijdelijke units
In fase 0 zullen tijdelijke units worden geplaatst voor de gehele duur van de werken aan fase 1, 2 en 3. Na fase 3 zullen de tijdelijke units worden afgebroken en verwijderd. De tijdelijke units worden zo ingericht dat alle functies uit het huidige gebouw behouden blijven, waaronder de opleiding kapper met kapsalons, verzorgingsruimtes, laboratoria en meer.

Fase 1, 2, 3 en 4 omvatten de gedeeltelijke renovatie van het bestaande gebouw, waarbij de nadruk ligt op asbestverwijdering, gedeeltelijke sloop, vernieuwing van technische systemen en herinrichting van de klaslokalen.

In fase 5 zal een bestaande fietsenstalling worden afgebroken en vervangen door een nieuwe fietsenstalling. Daarnaast zullen overdekte speelplaatsen, buitentrappen en andere diverse aanbouwen worden gerealiseerd door onze bouwploeg.


Opdrachtgever

GO! Onderwijs

Bedrag

9.465.576 EUR

Uitvoering

2023 - 2027

Bouwplaats

Jungbluthlaan 4 – 8400 Oostende

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!