Kunstencampus Asse 1
Gebouwen

Kunstencampus, Asse

Kunstacademie en ontmoetingsplaats

ASSE

Tegenover het Gemeenteplein in Asse komt de nieuwe Kunstencampus. Die zal niet alleen de 2.000 leerlingen van de kunstacademie onder één dak samenbrengen, maar wordt ook een ontmoetingsplaats voor diverse culturele verenigingen.

De rustige buitenschil van het gebouw wordt een nieuwe esthetische landmark in de gemeente

De Kunstencampus wordt het kloppend hart van het culturele leven in Asse dankzij de hechte verwevenheid met andere culturele instellingen zoals de bibliotheek en het cultuurcentrum én de nabijheid van het levendige centrum van de gemeente. Alle afdelingen van de kunstenacademie die verspreid zitten over verschillende sites in Asse worden samengebracht in één energievriendelijk en duurzaam gebouw.

Tijdloos
Dankzij de logische indeling van het gebouw komt elke functie optimaal tot zijn recht, terwijl de grote ramen zorgen voor een inspirerende lichtinval. De rustige buitenschil van het gebouw wordt een nieuwe esthetische landmark in de gemeente, met grote vierkante ramen die doen denken aan polaroidfoto's. De keuze voor robuuste materialen maakt de gevel tijdloos. Binnenin bevindt zich een ruime centrale traphal die baadt in daglicht, met brede gangen die uitmonden in ateliers, studio's, balkons en tentoonstellingsruimten.

Uitgekiende akoestiek
Een Kunstencampus vraagt om een uitgekiende akoestiek. De lokalen die het meeste geluid produceren, liggen in de kern van het gebouw om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. In de muzieklokalen, de zaal voor d’Harmonie en de theaterzaal wordt de akoestiek geoptimaliseerd na uitgebreide studies en simulaties.

Opdrachtgever

Gemeente Asse

Bedrag

13.844.697 EUR

Uitvoering

2023 - 2025

Bouwplaats

Spiegelstraat 1, 1730 Asse

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!