Begijnhof Gent 13
Restoration

Begijnhof Gent

Totaalrestauratie van 3 voormalige begijnwoningen op de site Begijnhof

Artes Woudenberg stond in voor de totaalrestauratie, van ruwbouw tot afwerking van enkele woningen in het Begijnhof te Gent. Het exterieur is in zijn oorspronkelijke staat hersteld. De originele kapconstructie met implementatie van isolatie naar de huidige normen zijn hersteld en gerestaureerd. Ook het herplaatsen van originele dakbedekking, nieuwe koperen dakgoten en koperen afleiders waren deel van de werken.

De gevels zijn structureel aangepakt en gereinigd waarna de originele kleur terug werd aangebracht. De originele kruismonelen zijn naar oorspronkelijke model gereconstrueerd of hersteld.

Artes Woudenberg stond in voor het plaatselijk herstel van de ramen, deze werden naar het oorspronkelijk model nagemaakt.

Binnenin zijn de woningen stabiliteitstechnisch in orde gebracht. Eiken moerbalken zijn versterkt of werden indien nodig volledig vernieuwd. Gezien de huiszwam door jarenlange leegstand van de woningen is er een zwambehandeling aan de muren uitgevoerd. De pleisterwerken zijn volgens de historisch correcte manier teruggebracht. De originele vloeren wordezijnn waar mogelijk behouden en aangevuld.
De volledige technische installatie van zowel elektriciteit als HVAC en sanitair werd ook volledig vernieuwd.

Client

V.Z.W. Begijnhof O.-L.-V.- Ter Hoyen

Amount

€ 1.900.000

Design

Ingenieursbureau G. Derveaux NV m.m.v. Avapartners architects en planners

Implementation

2018

Construction site

Lange Violettestraat 195, Gent

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.