KTA Dendermonde 223
Buildings

Go!-Talent, Dendermonde

De transformatie van het bestaande Aria-gebouw en de creatie van een nieuwbouw .

GO! Talent, voorheen het Koninklijk Technisch Atheneum in Dendermonde, is een secundaire school met opleidingen in de zorg, commerciële en industriële sectoren. De school biedt plaats aan 6.000 leerlingen over een oppervlakte van 5.954 m2 aan de rand van het historisch centrum van Dendermonde.

De huidige capaciteit van de bestaande school is te laag. Door de stijgende vraag voor technische profielen op de arbeidsmarkt en goede naam van de school in de regio is een uitbreiding noodzakelijk. Om te kunnen inspelen op nieuwe technieken wordt de volledige technische uitrusting vernieuwd (lascabines, hefbruggen voor de carrosserie, afzuiginstallatie voor de houtbewerkingsmachines, ...)

Het project omvat de transformatie van het bestaande Aria-gebouw en de creatie van een nieuwbouw met klaslokalen, labo’s, werkruimtes en een sportcentrum.

Verbinding tussen oud en nieuw

Het nieuwe schoolgebouw aan de westelijke zijde van de site, is een structuur van drie verdiepingen hoog met voornamelijk de industriële afdelingen en sportfaciliteiten zorgvuldig samengebracht in een compact volume. De circulatiezones, opgevat als semi-openlucht ruimtes, omslaan het gebouw op elk niveau en fungeren als bemiddelaar tussen de binnen- en buitenomgeving, terwijl ze ook de klimaatcondities en het geluidsniveau temperen zowel binnen als buiten.

Alle drie de gebouwen zijn verbonden met elkaar door een continuüm van publieke en semi-publieke ruimtes. Drie centrale pleinen verbinden en isoleren tegelijk de gebouwen en creëren zo een gemeenschappelijke ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten.

Visual Dendermonde 2

Client

Go!-Talent

Amount

10.000.000 euro

Design

B-architecten

Implementation

2019 - 2021

Construction site

Begijnhoflaan 1 - 9200 Dendermonde

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.