Hanbogenhof Lier 1
Buildings

Handbogenhof

Het project bestaat uit de omvorming van het voormalige rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs tot een nieuwe, levendige woonwijk in het centrum van de stad Lier.

Het toekomstige woonproject Handbogenhof is gelegen op een toplocatie in Lier, binnen de groene stadsvesten en op wandelafstand van de Grote markt. De naam Handbogenhof is historisch geïnspireerd en verwijst naar de voormalige functie van de site als oefenterrein van de Sint-Sebastiaan handbooggilde.

Het project bestaat uit de omvorming van het voormalige rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs tot een nieuwe, levendige woonwijk in het centrum van de stad. De gebouwen kwamen eind 2012 leeg te staan ten gevolge van een verhuis naar een nieuw onderkomen en zijn in 2015 afgebroken. In de plaats komt een groen, autoluw binnengebied met een lokaal dienstencentrum, 35 sociale appartementen voor ouderen, een 90-tal private appartementen, ruimte voor buurtondersteunende functies en een ondergrondse parking voor zo’n 100 wagens.

Het project zal worden gerealiseerd in twee fasen. De eerste fase betreft de bouw van een dienstencentrum voor het OCMW en 35 sociale appartementen voor ouderen in opdracht van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. De start der werken van de eerste fase is nu in de maand november.

De tweede fase betreft de bouw van een 90 –tal appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers. Een deel van de appartementen is bovendien rolstoeltoegankelijk. De plint van het gebouw aan de Kanunnik Davidlaan zal worden ingevuld met buurtondersteunende functies zoals een kinderdagverblijf, buurtwinkel, praktijk of een kantoor. Daarnaast beschikt het project over een grote ondergrondse parkeergarage en een groene binnentuin. De start der werken van de tweede fase is voorzien in het voorjaar van 2017.

Client

CAAAP

Amount

fase 1: €5.500.000

Design

ARCHITECTS IN MOTION bvba

Construction site

Kanunnik Davidlaan, Lier

Our Domains: Buildings, Project development

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.