Hanbogenhof Lier 1
Gebouwen

Handbogenhof, Lier

Omvorming van het voormalige rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs

Het woonproject Handbogenhof is gelegen op een toplocatie in Lier, binnen de groene stadsvesten en op wandelafstand van de Grote markt. De naam Handbogenhof is historisch geïnspireerd en verwijst naar de voormalige functie van de site als oefenterrein van de Sint-Sebastiaan handbooggilde.

Het project bestaat uit de omvorming van het voormalige rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs tot een nieuwe, levendige woonwijk in het centrum van de stad. De gebouwen kwamen eind 2012 leeg te staan ten gevolge van een verhuis naar een nieuw onderkomen en zijn in 2015 afgebroken.

Het project werd gerealiseerd in twee fasen waarvan de eerste fase reeds werd uitgevoerd tussen 2017-2018 . Dit betrof de bouw van een dienstencentrum voor het OCMW en 35 sociale appartementen voor ouderen in opdracht van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting voor een bedrag van 5.500.000 euro.

De tweede fase was de bouw van 83 private appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Een deel van de appartementen is bovendien rolstoeltoegankelijk. De plint van het gebouw aan de Kanunnik Davidlaan is ingevuld met buurtondersteunende functies zoals een kinderdagverblijf, buurtwinkel, praktijk of een kantoor. Daarnaast beschikt het project over een ondergrondse parkeergarage voor zo’n 100 wagens en een groene binnentuin.

Hanbogenhof Lier 3

Opdrachtgever

CAAAP

Bedrag

18.000.000 euro

Design

ARCHITECTS IN MOTION bvba

Bouwplaats

Kanunnik Davidlaan, Lier

Terreinen: Gebouwen, Projectontwikkeling

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!