DEBRUYNE AC Sint Andries View 01
Buildings

Administratief centrum, Brugge

Energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebouw.

Met het Administratief Centrum Sint-Andries realiseert Artes Depret een pilootproject voor Brugge. Energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie staan hierbij centraal.

DEBRUYNE AC Sint Andries View 04

Het Administratief Centrum Sint-Andries in Brugge ondergaat een ware metamorfose voor een totaal budget van 8 miljoen euro. Het project omvat zowel renovatie als nieuwbouw en zal vanaf begin 2025 onderdak bieden aan een deel van de Brugse politie en verschillende stadsdiensten.

Uit respect voor de historische waarde van het administratief gebouw wordt het niet volledig afgebroken, maar grotendeels gerenoveerd. Wat wél onder de sloophamer verdwijnt, is de achterbouw die uit de jaren 1950-1960 dateert. Die sloopwerken zijn intussen officieel gestart.

Drie volumes
Bij de renovatie wordt veel aandacht besteed aan energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie zodat de warmte niet meer door ramen en deuren naar buiten vliegt, zoals nu al te vaak het geval was. De nieuwbouw zal uit drie volumes bestaan: een fietsenberging voor de politie, een tweede uitbreiding voor onthaal en sanitair, en als laatste een uitbreiding over drie bouwlagen voor het stallen van zeven politievoertuigen op het gelijkvloers en administratieve functies van de politie op de verdiepingen.

De administratieve diensten van de stad blijven gevestigd in het bestaande herenhuis, maar zullen vanwege toegankelijkheid verhuizen naar het gelijkvloers. Het gebouw zal volledig fossielvrij verwarmd worden en dient als pilootproject voor de stad Brugge.

Bedoeling is dat onze Artes Depret ploegen het nieuwe gebouw opleveren zodat het begin 2025 volledig operationeel is.

DEBRUYNE AC Sint Andries View 06
DEBRUYNE AC Sint Andries View 03

Similar sites

Our sites
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.