Piscine de Blocry OLLN exterior entrance parking Venhoeven CS B2 Ai b1design LR
Gebouwen

Zwembad, Louvain-la-Neuve

De bouw van een nieuw olympisch zwembad.

Het team van Artes TWT, VenhoevenCS, B2Ai architects, Sweco en Setesco heeft het winnende ontwerp gemaakt voor het nieuwe Piscine de Blocry in Ottignies-Louvain-La-Neuve. De wedstrijd is onderdeel van het ‘Plan Piscine’: een initiatief in Wallonië om alle zwemfaciliteiten te verbeteren.

Een gezond ontwerp voor een gezonde samenleving

Met een groot olympisch zwembad (50×25 m) geschikt voor nationale wedstrijden van diverse sporten zoals afstanden zwemmen, synchroon zwemmen, duiksport en waterpolo, is dit straks een van de grootste zwembaden van Wallonië. Het gebouw echter is juist zo compact mogelijk ontworpen om optimaal aan te sluiten op een Natura 2000 bosgebied met een rijke biodiversiteit. Het compacte gebouw helpt tegelijkertijd om het energiegebruik zoveel mogelijk te beperken.

Uit respect voor de bijzondere omgeving is de vormgeving van het gebouw eenvoudig en ingetogen. De gevels zijn voorzien van antracietkleurige metalen panelen met een bijzondere textuur.

Het dak is gemaakt met een houtconstructie. Hiermee wordt de CO2-uitstoot van de bouw sterk beperkt en wordt CO2 voor lange tijd opgeslagen. Daarnaast is het dak volledig voorzien van zonnecellen. De combinatie van de diverse installaties zorgt voor een grote energiebesparing voor warmte en elektriciteit.

Opdrachtgever

Ville d'Ottignies-Louvain-la-Neuve

Bedrag

13.500.000€

Design

AM B2Ai-VenhoevensCS

Uitvoering

24 mois

Bouwplaats

Porte l'Hocaille, 1348 Louvain-la-Neuve

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!