Generale Staff Antwerpen
Buildings

Generale Staf

Generale Staf in 't Groen Kwartier krijgt nieuwe invulling

In december 2019 is de renovatie en restauratie van het monumentale gebouw Generale Staf in 't Groen Kwartier opgestart. Het gebouw krijgt een volledige nieuwe invulling: het wordt deels woning, deels kantoor, deels hotel. 't Groen Kwartier is het vroegere Militaire Hospitaal in Antwerpen, dat de afgelopen jaren stilaan is omgevormd tot woongebied. Zo heeft Artes Roegiers in opdracht van ons zusterbedrijf Vanhaerents Development er reeds de parkappartementen gerealiseerd.

Generale Staf

De Generale Staf ligt aan het Paradeplein, tegenover de kapel, en heeft 3 eigenaars die het gebouw elk een eigen, nieuwe invulling geven:

  • NV Stafkwartier, projectontwikkelaar Matexi, en Vanhaerents Development (de ontwikkelaars van ’t Groen Kwartier) zijn eigenaar van kop oost. Dat deel van de Generale Staf wordt een woning, die begin 2017 in verkoop gaat.
  • AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, is eigenaar van de middenbeuk. Dat wordt het kantoor van AG VESPA. AG VESPA kijkt ernaar uit om een moderne, aantrekkelijke werkomgeving te creëren in een historisch gebouw.
  • NV Kloosterkwartier is eigenaar van kop west. Daar komen 10 kamers van het hotel dat gerealiseerd wordt in het nabijgelegen Klooster.

Alles wat behouden kon blijven, is behouden. Wat vervangen moest worden, werd vervangen naar origineel model en in de originele materialen. Er is gestart met de gevelreiniging en het dak en het schrijnwerk zijn vervangen.


Client

VMA Stafkwartier

Amount

€ 5.900.000

Design

360 architecten

Implementation

2016-2017

Construction site

Paradeplein, Antwerpen

Our Domains: Buildings, Project development

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.