Hotel 0
Restauration

Hotel Terminus, Oostende

Gevel- en dakrestauratie.

Het voormalige Hotel Terminus naast het station van Oostende is sinds 2018 in handen van de stad Oostende. Het gebouw krijgt een private invulling maar moet eerst gerestaureerd worden. Wij staan in voor de gevel- en dakrestauratie.

Het Administratief Centrum Sint-Andries in Brugge ondergaat een ware metamorfose voor een totaal budget van 8 miljoen euro. Het project omvat zowel renovatie als nieuwbouw en zal vanaf begin 2025 onderdak bieden aan een deel van de Brugse politie en verschillende stadsdiensten.

Uit respect voor de historische waarde van het administratief gebouw wordt het niet volledig afgebroken, maar grotendeels gerenoveerd. Wat wél onder de sloophamer verdwijnt, is de achterbouw die uit de jaren 1950-1960 dateert. Die sloopwerken zijn intussen officieel gestart.

Drie volumes
Bij de renovatie wordt veel aandacht besteed aan energiezuinigheid, duurzaamheid en ecologisch verantwoord gebruik van energie zodat de warmte niet meer door ramen en deuren naar buiten vliegt, zoals nu al te vaak het geval was. De nieuwbouw zal uit drie volumes bestaan: een fietsenberging voor de politie, een tweede uitbreiding voor onthaal en sanitair, en als laatste een uitbreiding over drie bouwlagen voor het stallen van zeven politievoertuigen op het gelijkvloers en administratieve functies van de politie op de verdiepingen.

De administratieve diensten van de stad blijven gevestigd in het bestaande herenhuis, maar zullen vanwege toegankelijkheid verhuizen naar het gelijkvloers. Het gebouw zal volledig fossielvrij verwarmd worden en dient als pilootproject voor de stad Brugge.

Bedoeling is dat het nieuwe gebouw begin 2025 volledig operationeel is.Maître de l'ouvrage

Stad Oostende

Montant

1.822.665 EUR

Période

2023 - 2024

Site

Natiënkaai 1, Oostende

Chantiers semblables

tous les chantiers
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !