PG 5 new projects
Restauration

Justitiepaleis, Brussel

De restauratie van de voorgevel van het Justitiepaleis in Brussel.

Onze Constructive People zullen de voorgevel aan de kant van het Poelaertplein terug in ere te herstellen.

Allereerst zal de natuursteen gevel grondig worden gereinigd en gerestaureerd, waarbij alle vuil en vervuiling zorgvuldig worden verwijderd om de oorspronkelijke pracht van de gevel te herstellen.

Vervolgens wordt het schrijnwerk aangepakt, waarbij beschadigde houten elementen worden gerestaureerd en nieuwe beglazing wordt ingewerkt om de isolatie en veiligheid te verbeteren.

Naast de esthetische aspecten wordt er aandacht besteed aan de beveiliging van het gebouw. Dit omvat het integreren van moderne securitycomponenten in de bestaande schrijnwerken, waardoor het gebouw wordt voorzien van hedendaagse beveiligingsmaatregelen zonder afbreuk te doen aan de historische uitstraling.

De dakstructuur en de zinken daken boven de peristilia worden gerestaureerd. Deze essentiële delen van het gebouw worden hersteld om stabiliteit en bescherming tegen weersinvloeden te garanderen. Tegelijkertijd wordt de pracht van de gedecoreerde pleisterwerk plafonds hersteld, waarbij beschadigingen worden hersteld en de originele pracht van de plafonds wordt teruggebracht.

Ook de natuursteen vloeren ondergaan een zorgvuldige restauratie om hun oorspronkelijke glans en schoonheid te herstellen. Daarnaast wordt de stelling rondom de koepel van het gebouw hersteld, wat de weg vrijmaakt voor de volgende fasen van het restauratieproces.

Ten slotte wordt de aandacht gevestigd op de buitenruimte met het heraanleggen van de erekoer voor het gebouw. Deze erekoer, een kenmerkend element van het gebouw, wordt opnieuw vormgegeven en aangelegd om een gastvrije en indrukwekkende entree te creëren die past bij de historische grandeur van het hele project.

Maître de l'ouvrage

Regie der Gebouwen

Montant

26.198.575 EURO

Conception

PERSPECTIV architecten

Période

2023 - 2025

Site

Poelaertplein 1, 1000 Brussel

Nouvelles concernant ce chantier

Chantiers semblables

tous les chantiers
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !