PG 5 new projects
Restauratie

Justitiepaleis, Brussel

Restauratie van de voorgevel

Op het Brusselse Poelaertplein torent het Justitiepaleis majestueus boven de stad uit. Al decennialang in de steigers, maar er komt schot in de zaak. Onze Constructive People zullen de voorgevel aan de kant van het Poelaertplein terug in ere herstellen.

Allereerst zal de natuurstenen gevel grondig worden gereinigd en gerestaureerd. Daarbij worden alle vuil en vervuiling zorgvuldig verwijderd om de oorspronkelijke pracht van de gevel te herstellen. Vervolgens wordt het schrijnwerk aangepakt: beschadigde houten elementen worden gerestaureerd en nieuwe beglazing wordt ingewerkt om de isolatie en veiligheid te verbeteren.

Aandacht voor beveiliging
Naast de esthetische aspecten wordt ook aandacht besteed aan de beveiliging van het gebouw. Dit omvat het integreren van moderne securitycomponenten in de bestaande schrijnwerken, waardoor het gebouw wordt voorzien van hedendaagse beveiligingsmaatregelen zonder afbreuk te doen aan de historische uitstraling.
De dakstructuur en de zinken daken boven de peristilia worden gerestaureerd. Deze essentiële delen van het gebouw worden hersteld om stabiliteit en bescherming tegen weersinvloeden te garanderen. Tegelijkertijd wordt de pracht van de gedecoreerde pleisterwerkplafonds hersteld: beschadigingen worden aangepakt en de originele pracht van de plafonds wordt teruggebracht.

Historische grandeur
Ook de vloeren in natuursteen ondergaan een zorgvuldige restauratie om hun oorspronkelijke glans en schoonheid te herstellen. Daarnaast wordt de stelling rondom de koepel van het gebouw hersteld, wat de weg vrijmaakt voor de volgende fasen van het restauratieproces.
Tot slot wordt aandacht besteed aan de buitenruimte met de heraanleg van de erekoer voor het gebouw. Deze erekoer, een kenmerkend element van het gebouw, wordt opnieuw vormgegeven en aangelegd om een gastvrije en indrukwekkende entree te creëren die past bij de historische grandeur van het hele project.


PG 25 JUSTITIEPALEIS BRUSSEL 2
PG 25 JUSTITIEPALEIS BRUSSEL 1

Opdrachtgever

Regie der Gebouwen

Bedrag

26.198.575 EURO

Design

PERSPECTIV architecten

Uitvoering

2023 - 2025

Bouwplaats

Poelaertplein 1, 1000 Brussel

Nieuws over deze werf

Gelijkaardige werven

Al onze werven
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!