Aalter 06052020 9
Civil Engineering

Op-en afrittencomplex Aalter

Totaalrestauratie van 3 voormalige begijnwoningen op de site Begijnhof

332 Op en afrittencomplex Aalter2

Het op-en afrittencomplex in Aalter smeekt om een heraanleg. Het is de ontbrekende schakel voor een vlotte verkeersafwikkeling in deze omgeving. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft recent de opdracht gegeven om dit knelpunt aan te pakken.

Probleemstelling

Elke avond staan er files op de E40 richting Oostende ter hoogte van de afrit Knokke-Heist/Aalter. Het verkeer dat de snelweg in Aalter verlaat, moet aanschuiven. Dat komt omdat de afrit aansluit op een rotonde die niet is aangepast aan de grote toevloed van verkeer. Het gevolg is dat zowel het doorgaande verkeer op de snelweg als het lokale verkeer in de regio vertraging oploopt. Dat leidt tot heel wat tijdverlies, sluipverkeer en maakt de omgeving weinig aantrekkelijk.

Bovendien is de huidige situatie onveilig. Fietsers rijden op smalle fietspaden naast deze drukke wegen of op de rotonde. Ook voor het autoverkeer is de situatie ver van ideaal. De files ter hoogte van de rotonde hebben een terugslag tot ver op de rechterrijstrook van de E40 richting Oostende, die normaal voorbehouden is voor afslaand verkeer.

Doel van de werken

De heraanleg van het op-en afrittencomplex te Aalter heeft 3 grote doelen:

  • Vlot verkeer: Vlot verkeer tussen de E40 en de N44. Lokaal verkeer wordt tevens gescheiden van het doorgaand verkeer waardoor de verkeersdruk op het onderliggend wegennet vermindert.
  • Meer veiligheid: Aanleg van nieuwe fietspaden die volledig gescheiden worden van de rijbaan.
  • Betere leefbaarheid: Een betere leefbaarheid wordt voorzien voor de bewoners uit de buurt.

De THV Artes Depret-Stadsbader zal gedurende de komende drie jaar dit project realiseren. Het team van Artes Depret staat in voor alle civiele bouwwerken. Het team van Stadsbader zal de wegenisaanleg voorzien.

Voor meer informatie betreffende de werkzaamheden en eventuele hinder kan je de website van wegen en verkeer consulteren.

News

Similar references

All our references

Een job bij Artes Group? - kopie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In blandit augue nec placerat dignissim.

Artes keeps you updated monthly. Subscribe.